Тамарін краснорукий (лат. Saguinus midas)

Тамарін червонорукий (лат. Saguinus midas) — ендемік північно-східній частині Південної Америки. До його життєвого простору входить Гайана, Сурінам і Французька Гвіана, а також північний схід Бразилії на північ від Амазонки. Навколишнє середовище — ліси з густим підліском.

Зовнішня відмінна риса ігрункових тамаринів це кінцівки — вони пофарбовані в червонувато-жовтий, близький до рудого кольору.

 

Морфологія:

  • Довжина тіла — від 20 до 30 см.
  • Довжина хвоста — 30-40 см.
  • Маса тіла — 400-550 грамів.
  • Мордочка — безволосе.
  • Вуха — відстовбурчені, великі.

Пальці задніх кінцівок: крім великого пальця, на чотирьох інших ростуть нігті, на великому — кіготь. Яким, як все ігрункові мавпи, червонорукий доглядають і за власною шерстю, і шерстю своїх одноплемінників.

Спосіб життя

Переважно денний. Пересуваються червонорукий на чотирьох кінцівках, перебираючи руками й ногами верхні гілки крон дерев. З дерево на дерево вони перестрибують на відстань більш як 5 м.

Тамарін Saguinus midas соціально активна тварина. Представники цього виду живуть групами, які складаються з однієї домінантної самки, підлеглих самок і самців, і їх потомства — всього близько 16 особин. Їх соціальна структура підпорядковується суворої ієрархії, а тому між членами однієї групи рідко виникають бійки. Конфлікти вирішує самка домінант. Її авторитетного окрику досить, щоб припиняти агресивну поведінку підлеглих. Спілкуються червонорукий за допомогою звуків, жестів і грумінгу — доглядом за шерстю один одного.

Розмноження

Цей процес у червоноруких тамаринів підкоряється закону поліандрії — це коли тільки самка, що домінує, злучається з усіма самцями власної групи. Які в між шлюбний період можуть мігрувати від однієї групи до іншої. Вагітність самки триває 5-5,5 місяців. Народжуються, як правило, по двоє дитинчат. Найцікавіше у червоноруких мавп це те, як вони виховують покоління, що підростає— займаються вихованням дітей самці, які довіряють мамам тільки годувати малюків. Відлучаються від грудей діти червоних тамаринів у 2-3 місяці, а стають статевозрілими між 16-20 місяцями.

Харчування

Червонорукий тамарини — всеїдні тварини. Їх раціон складається з фруктів, квітів та їх нектару, комах і соку дерев.

Червонорукий тамарин — домашній вихованець

У домашніх умовах приручених диких тварин утримають у вольєрах, розмір яких регламентується законодавством про захист диких тварин. Площа однієї особини тамарина має бути не менше 3-4 кв / м. Харчування — близьке до природного, а ставлення гуманним. Купити червонорукого тамарина ви можете в нашому магазині. Щоб обговорити деталі — кількість, вік і стать особин — зателефонуйте в робочий час, вам відповість компетентний співробітник, з яким ви також можете обговорити місце, час і спосіб доставлення вихованців.