Звичайна ігрунка (лат. Callithrix jacchus)

Звичайна ігрунка (лат. Callithrix jacchus), вона ж уістіті — карликовий примат сімейства ігрункових. Зовнішній вигляд цих звичайних приматів дуже екстравагантний, він ідеально б вписався до естетики фільму «Аватар».

Купити звичайну ігрунку (лат. Callithrix jacchus) ви можете в нашому магазині. Зателефонуйте або напишіть нам, щоб обговорити деталі. Ціна однієї особини залежить від кількості придбаних тварин, а також від їх статі та віку. Прямі контакти з великими заводчиками та налагоджена логістика дозволяє нам пропонувати клієнтам прийнятні ціни. Ще один предмет обговорення — час, місце і спосіб доставлення. Після операції ми залишаємося на зв'язку з покупцями, щоб надавати їм інформаційну підтримку.

 

Ареал

Родина звичайної ігрунки — східні регіони південноамериканського континенту, вони збігаються з північно-східними та центральними лісами Бразилії.

Морфологія

  • Довжина тіла самця — 19 см, самки — 18 см.
  • Довжина хвоста — до 30 см.
  • Маса тіла самця — 265 г, самки — 236.

Забарвлення — нерівномірно розподілене чорний, білий і іржаво-жовтий — це фон, на якому виділяється:

  • Білий трикутник на лобі;
  • Білі кільця на чорному тлі, як у єнотів, хвоста;
  • Білий кінчик хвоста.

У 2014 році був розшифрований геном звичайної ігрунки.

Спосіб життя

Звичайні ігрунки ведуть денний спосіб життя. Велику частину часу вони проводять на деревах, по яких пересуваються за допомогою чотирьох кінцівок як білки.

Цей вид приматів — соціальні тварини. Вони живуть сім'ями, чисельністю до 15 особин. Підтримують вони соціальні зв'язки тим, що доглядають за шерстю один одного — так звичайні ігрунки, як і більшість приматів, проявляють свою приязнь, турботу, домінування або підпорядкування. Домінує в родині самка.

Розмноження

Домінуюча самка — тільки вона народжує і досить часто, як для приматів, кожні півроку. Доглядають за потомством всі члени сім'ї, більше уваги потомству приділяють самці. Триває вагітність 4-4,5 місяці. Народжуються, як правило, двійнята. Вага одного новонародженого становить приблизно 25 г. Через тиждень дитинчата повністю переходять під опіку батька, через 2-3 вони стають самостійними, а на другій половині року свого життя малюки стають повноправними членами свого соціуму.

Тривалість життя — 9-13 років в дикій природі, до 15 років — в неволі.

Харчування

Раціон звичайної ігрунки — різноманітний. Так, в їх меню входить:

  1. Деревний сік, природний каучук, камедь, гриби, фрукти, квіти, насіння і нектар — рослинна їжа.
  2. Комахи, личинки, дрібні хребетні, пташиного яйця, пташенята, дитинчата ссавців — білкова їжа.

Утримання в домашніх умовах

Воно повинно бути комфортним — максимально наближеним до їх природному середовищі існування: харчування природним, вологість повітря висока. Психологічний комфорт цих крихітних створінь можна забезпечити тільки їх утриманням в сім'ї.

Зателефонуйте або напишіть нам, якщо у вас є питання. Наш компетентний співробітник дасть вам додаткові аргументи завести звичайних игрунок і полюбити їх. Він також дасть вам всю необхідну інформацію щодо утримання і розмноження вихованців.